Saturday, February 5, 2011

Fuhh......

<a href=http://myspace.laymark.com><img src=http://www.laymark.com/i/o/31.gif alt=MySpace Emoticons border=0></a>

Tekanan lagi, inilah perkara yang aku paling tidak suka. Bukan aku seorang tapi semua orang. Aku sedar diri ini siapa, setiap manusia pasti akan buat silap. Tapi aku dah berapa kali perbetulkan, aku dah banyak kali buat yang terbaik , tapi kenapa mesti salahkan aku. Kadang-kadang aku tak faham dengan sikap manusia, hanya tahu menilai orang lain tanpa memikirkan kesalahan diri sendiri, tanpa memikirkan betapa susahnya untuk melakukan sesuatu yang terbaik. Aku adalah aku, aku bukanlah jenis yang suka dipaksa. Aku dah cuba buat yang terbaik, bukan aku tak pernah mencuba, tapi sampai sekarang aku masih mencuba, TAPI.. kenapa??? Kenapa harus dibebankan di atas bahu seorang gadis yang baru hendak melangkah, yang baru hendak belajar sesuatu yang baru. Ke mana pergi peribahasa melayu, kalau salah tolong tunjukkan?. Tak siapa yang tahu, apa yang aku rasa, tak siapa yang peduli bagaimana perasaan ini apabila semua menunding jari mengatakan aku... AKU DAH BUAT YANG TERBAIK...


4 comments:

 1. saba yanaaaa...
  persetankan aje org laen ckp ape..
  u r such a gud gul..
  yg pnting yana tawu yana dah buat yg terbaek..huh

  ReplyDelete
 2. kuatkan diri anda yana,kembalikan semangat yang hilang 2. jadi diri sendiri lebih penting. pedulikan kata orang lain tapi percayalah tiada manusia yang sempurna. setiap antara kita mesti ada sisi lemahnya. janji kita usaha dan buat yang terbaik, selebihnya beserah saja. jangan risau, kawan2 kan sentiasa ada. =)

  ReplyDelete
 3. HDS: yuupp. mmg betul. kita abaikan je.. kite adalah kite.. yana dah x kesah lagi da. yana tahu pe yg yana buat..

  ReplyDelete
 4. niesa: Terima kasih taw.. ko baik sgt.. aku akan cuba untuk lebih kuat.. aku sedar aku lemah. tapi jgn anggap kelemahan aku sbg alasan untuk org pijak aku seperti semut.

  ReplyDelete